Terugkerende boeking
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Wil je terugkerende reserveringen maken voor je klanten? Er zijn twee heel eenvoudige manieren om dit te doen in Playtomic Manager, laten we eens kijken ⬇️

1. In de agenda

2. Via Boeking

Terugkerende series die zijn toegewezen aan je klanten verschijnen in hun Playtomic app zolang ze hetzelfde e-mailadres gebruiken als je hebt geregistreerd in je klantendatabase. Ze kunnen hun terugkerende boekingen ook gemakkelijk in de app betalen.

NIEUWE RELEASE! Nu beschikbaar op je mobiele apparaat 🙌

Terugkerende boeking met de agenda

Een nieuwe terugkerende boeking maken

Dit proces is vergelijkbaar met het maken van een normale reservering, het enige verschil is dat je op de optie"Type wijzigen" moet klikken:

• Navigeer naar de agenda

• Klik op de gewenste begindatum en -tijd om een nieuwe reservering te maken

• Klik op "Type wijzigen":

• Klik op"Terugkerende reservering":

Als je die optie selecteert, kom je op het volgende scherm:

Hier moet je invoeren:

• herhaling
    Door te klikken op de derde optie genaamd"Aangepast" (onder het tabblad"Herhaling") kun je eenvoudig je terugkerende reservering personaliseren, waarna een nieuw scherm verschijnt om aan te passen:

• Titel: dit is geen verplichte informatie, maar erg handig om later op te zoeken in de lijst met terugkerende reserveringen met behulp van de filters:

• de einddatum/-tijd

• banen

• de eigenaar van de reservering

• notities: openbare notities zijn zichtbaar voor klanten in de app en privénotities zijn alleen bedoeld voor intern gebruik

De laatste stap is om op de blauwe knop "Create" te klikken om alle wijzigingen op te slaan:

Het systeem geeft aan hoeveel reserveringen je in totaal aan het maken bent en in de agenda wordt aangegeven dat een individuele reservering deel uitmaakt van een terugkerende reservering met het volgende pictogram:

Als je een conflict hebt in je schema, zal het systeem je ook waarschuwen met de niet-beschikbare slots:

* Als je op Nee, laat me denken klikt : er gebeurt niets.

* Als je klikt op Alleen vrije tijd boeken, maakt het systeem alleen de beschikbare slots aan en worden de niet-boekbare tijden overgeslagen. Je kunt een snelle blik werpen op de overlappende reservering door terug te gaan naar de terugkerende reservering en te klikken op het derde tabblad genaamd "Overlappingen".

Terugkerende reserveringen vanuit de sectie Reserveringen

Een nieuwe terugkerende reservering maken

1. Navigeer naar het menu Boeken

2. Open het tabblad Terugkerende series en klik op Terugkerende series toevoegen. Het volgende scherm ziet er iets anders uit dan het vorige:

3. Voeg alle benodigde informatie toe (titel, prijs, eigenaar, rechtbank, begin- en eindtijd en -datum en een dag). Je voegt een klant toe die al in je klantendatabase staat of je maakt een nieuw profiel aan voor de speler door op het vergrootglaspictogram te klikken. Je hebt ook de optie om als gast te markeren.

4. Zodra je de eigenaar van de reservering hebt toegevoegd, kun je andere spelers toevoegen (NIEUW).

5. Nadat je alle verplichte gegevens hebt ingevuld, klik je op Maken om de wijzigingen op te slaan.

*Let op: er is geen optie om de banen te overboeken, want het platform zal je waarschuwen als je overlappende reserveringen hebt.

Prijsberekening

Automatische prijsberekening: Het systeem berekent de prijs van elke individuele terugkerende boeking in de serie op basis van de prijsregels (rekening houdend met baan, tijd en duur) en de voordelen voor de gebruiker (lidmaatschappen of categorieën).

Dynamische prijzen (alleen wanneer automatische prijs is ingesteld): als een terugkerende boeking nog niet is betaald, berekent het systeem dynamisch de prijs.

Dit heeft belangrijke voordelen, zoals:

1. De prijs van een boeking wordt automatisch opnieuw berekend als de prijsregel is gewijzigd.

2. De prijs van een boeking wordt automatisch opnieuw berekend als de gebruiker zijn voordelen heeft gewijzigd (categorie/lidmaatschap).

3. Wanneer een terugkerende boeking wordt verplaatst of aangepast, berekent het systeem de prijs opnieuw.

Hoe spelers de terugkerende reserveringen in de App kunnen zien

Als je wilt dat de speler de komende terugkerende reserveringen ziet en betaalt in de app, voeg dan de juiste speler toe aan de reservering. Als de klant niet is geregistreerd in Playtomic, kun je hem markeren als gast. In dit geval moet deze klant de reserveringen rechtstreeks aan jou betalen.

Hoe de spelers hun terugkerende reserveringen kunnen betalen

1. Betaal je op de club. Je moet dit als betaald markeren op de boeking met

Cash: de gebruiker zal je betalen in de Club.

Creditcard bij de receptie

Portemonnee: de speler kan zijn Club of Merchant Portemonnee gebruiken als hij saldo heeft
    Betaalmethode naar keuze: dit is er een die je zelf hebt geconfigureerd

2. De speler kan in de app betalen:

Markeer de boeking niet als betaald en de openstaande betalingen worden weergegeven in het spelersprofiel. De speler kan de betaalmethode van zijn keuze kiezen.

Sla de wijzigingen op en je bent klaar!