Schema en Reserveringen
Reserveringen
Terugkerende reserveringen bewerken

We leggen uit hoe je terugkerende reserveringen kunt bewerken en opnieuw kunt plannen

Rosa avatar
Geschreven door Rosa
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Volg de onderstaande stappen als u terugkerende reserveringen voor een speler wilt bewerken of opnieuw wilt inplannen.

Een enkele reservering bewerken

Om een enkele reservering te bewerken, navigeer je naar de agenda en klik je op de reservering.

Op dit punt kun je:

• Selecteer de betalingsmethode (dit kan niet ongedaan worden gemaakt als het eenmaal is opgeslagen)

• Een nieuwe deelnemer toevoegen of verwijderen (de eigenaar kan niet worden verwijderd)

• Contact opnemen met spelers via chat

• Controleer de reserveringsgeschiedenis

Een terugkerende boeking verzetten

1. Als je een enkele reservering van de huidige reservering wilt verplaatsen naar een ander tijdstip op dezelfde dag, kun je deze verplaatsen vanuit de Agenda ("drag and drop" optie) en wordt het volgende scherm getoond:

• Als u Dit evenement selecteert, wordt alleen de geselecteerde reservering gewijzigd.

• Als u Deze en volgende gebeurtenissen selecteert , wordt de hele reeks terugkerende reserveringen gewijzigd (alleen van toepassing op huidige en toekomstige reserveringen)

• Als er een discrepantie is in het schema, geeft het systeem een waarschuwing als de tijden elkaar overlappen:

Als je Alleen vrije tijd boeken selecteert, wordt dit toegepast op alle boekingen behalve die met een conflict. Zo zie je in het schema de volgende zwarte vlek om de reservering te markeren die niet kon worden geboekt:

2. Als u een enkele reservering van de huidige reservering van de ene dag naar de andere wilt verplaatsen, klikt u op de reservering in de agenda en klikt u vervolgens op "opnieuw selecteren" rechtsboven in het scherm.

Dit proces is ook van toepassing op normale reserveringen. Raadpleeg voor meer informatie dit artikel.

Een hele reeks terugkerende reserveringen bewerken

1. Navigeer naar het menu Klanten, klik op het tabblad Terugkerende reservering en kies de reservering die je wilt bewerken.

Op dit punt kunt u de volgende acties uitvoeren:

• De begin-/eindtijd en dag wijzigen

• Wijzig de prijs

• De titel wijzigen

• Opmerkingen toevoegen/wijzigen

Hoe annuleer ik een eenmalige reservering die deel uitmaakt van een terugkerende reservering?

1. Navigeer naar de agenda en selecteer de reservering die je wilt verwijderen

2. Druk op het grijze prullenbakpictogram om het te annuleren:

* Let op: bij het annuleren van een enkele reservering uit de agenda, wordt alleen de reservering op die dag verwijderd. Om een hele terugkerende reservering te verwijderen, zie verderop.

Terugkerende reserveringen vanuit het gedeelte Klanten

Een nieuwe terugkerende reservering maken

1. Ga in het linker hoofdmenu naar Klanten

2. Open Terugkerende reserveringenen klik op het blauwe tabblad met de naam +Terugkerende reservering. Het volgende scherm ziet er iets anders uit dan het vorige:

3. Voeg alle benodigde informatie toe (titel, prijs, eigenaar, rechtbank, begin- en eindtijd en -datum en een dag). Je voegt een klant toe die al in je klantendatabase staat of je maakt een nieuw profiel aan voor de speler door op het vergrootglaspictogram te klikken:

4. Nadat u alle verplichte gegevens hebt ingevuld, klikt u op Maken om de wijzigingen op te slaan.

*Let op: er is geen optie om de rechtbanken te overboeken, want het platform zal je waarschuwen als je overlappende reserveringen hebt.

Hoe annuleer ik een hele terugkerende reservering

1. Ga terug naar de lijst met terugkerende reserveringen

2. Klik op de reservering die u wilt verwijderen en vervolgens op het grijze prullenbakpictogram rechtsonder de reservering:

3. Het systeem zal u waarschuwen met het volgende bericht, klik op Verwijderen om deze actie te bevestigen:

Zelfs als u een terugkerende reservering annuleert, kunt u nog steeds alle informatie in het systeem zien. Ga gewoon terug naar de reserveringslijst en selecteer de geannuleerde reservering.

Tot slot zijn er bepaalde bijzonderheden op te merken met betrekking tot terugkerende reserveringen:

🚨 Deeigenaar van de reservering kan deze niet wijzigen en ontvangt slechts een eerste e-mail ter bevestiging van de terugkerende reservering, wanneer een reservering wordt gewijzigd of geannuleerd. De speler kan nog steeds een enkele boeking (niet de hele serie) controleren of annuleren in de App.

🚨 Om de prijs van een terugkerende reservering te wijzigen, moet je naar Klanten > Terugkerende reserveringen gaan en op de geselecteerde reservering in de lijst klikken (deze optie werkt niet vanuit de Agenda). De wijziging heeft invloed op alle huidige en toekomstige boekingen die bij de serie horen.

🚨 Om de betalingsmethode en de andere deelnemers te bewerken, kunt u dit alleen doen vanuit de agenda van elke afzonderlijke reservering.