Skapa och hantera en kurs

Lär dig hur du skapar och hanterar kurser i Playtomic Managers akademi

Edgar avatar
Skrivet av Edgar
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nu låter Playtomic Manager dig skapa och hantera kurser i Akademin!

När du har skapat en kurs kommer spelare att kunna anmäla sig och betala för hela kursen eller en enskild lektion i en kurs direkt från Playtomic App.

Hur skapar man en ny kurs?

1. Gå till 🎓 Akademi

2. Gå till fliken Kurser

3. Klicka på knappen + Skapa kurs

4. Fyll i Allmän information och klicka på Fortsätt.

💡 På den här skärmen kan du tillåta spelare att registrera sig från appen, men du kan också uppdatera den här inställningen efter att kursen har skapats.

5. Ställ in Nivå begränsningar och klicka på Fortsätt

6. Ange Priser detaljer för alla klasser i kursen och enskilda klasser, klicka sedan på Fortsätt

7. Ange en Beskrivning som Ytterligare information, klicka sedan på Fortsätt

När din kurs är skapad kan du börja ställa in de klasser som kommer att ingå i den nya kursen.

Hur skapar man klasser för en kurs?

1. Gå till fliken för klasser och klicka på +Skapa kursklass

2. Du kommer att dirigeras till en vy av schemat, klicka på den plats där du vill skapa klassen

3. Välj banor, återkommande händelser, start- och sluttider och datum efter behov

5. Klicka på Skapa

🗒️ Obs: Du kan också skapa en kursklass direkt från schemat. Välj bara den plats där du vill lägga till en klass, klicka sedan på hyperlänken Ändra typ i det övre högra hörnet av bokningsfönstret och välj Kursklass. Upprepa sedan steg 3 till 5 som listas i den föregående listan.

Hur kopierar man en tidigare kurs för att skapa en ny kurs?

För att kopiera inställningarna från en tidigare skapad kurs till en ny kan du bekvämt använda funktionen för att kopiera inställningar. Detta gör att du kan hoppa över att skapa en helt ny kurs från grunden.

1. Hitta den kurs du vill kopiera.

2. Klicka på de tre punkterna på höger sida och välj "Kopiera kurs."

3. Uppdatera allmän information, nivå, priser och ytterligare information för att återspegla den nya kursen (om de är olika) och klicka på Spara.

4. Din nya kurs är skapad!

💡 Observera att deltagare och klasser inte kopieras i denna process.

Hur lägger man till deltagare manuellt?

1. Från listan över kurser, klicka på namnet på kursen där du vill lägga till deltagare

2. Gå till Deltagare fliken

3. Klicka på + Ny deltagare

4. Sök efter kunden du vill lägga till och fyll i den nödvändiga informationen

5. Klicka på Lägg till deltagare

Hur tar man bort deltagare?

1. Från listan över kurser, klicka på namnet på kursen där du vill ta bort deltagare

2. Gå till Deltagare fliken

3. Klicka på namnet på deltagaren som ska tas bort

4. Klicka på papperskorgsikonen som finns i nedre högra hörnet

5. Bekräfta borttagningen av deltagaren genom att klicka på Radera i popup-fönstret

💵 Om kursen inte har startat kommer deltagarens betalning automatiskt att återbetalas med samma betalningsmetod. Om kursen redan har startat måste du ge en manuell återbetalning.

Hur man redigerar kursdetaljerna

1. Från listan över kurser, klicka på namnet på kursen som du vill redigera.

2. Navigera till Inställningar fliken.

3. Ange ändringarna i kursdetaljerna och klicka på Spara ändringar.

Från denna skärm kan du tillåta spelare att anmäla sig och avanmäla sig från kurser i Playtomic-appen, vilket tar bort det manuella arbetet för dig 😎

Hur avbryter man en kurs?

1. Från listan över kurser, hitta kursen du vill avboka och klicka på de tre punkterna längst till höger om kursnamnet

2. Klicka på Avbryt kurs

3. Bekräfta avbokning i popup-fönstret

⚠️ Om du avbryter en kurs kommer alla kommande lektioner att tas bort och kan inte återställas. Om kursen inte har startat kommer deltagarnas betalning automatiskt att återbetalas med samma betalningsmetod. Om kursen redan har startat måste du ge en manuell återbetalning.