Ny sektion för privatlektioner i Playtomic Manager
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Playtomic förändrar och förbättrar kontinuerligt för att stärka din upplevelse hos oss. Vi har nu lanserat en ny, mycket efterfrågad funktion 🙌

För att förstå alla tillgängliga alternativ ska vi förklara hur du kan organisera lektioner och kurser i Playtomic Manager

1️⃣ Privatlektioner

De kommer att vara synliga för spelare i appen men de kan bara hanteras och redigeras av klubben i den här första versionen (spelare kan inte betala, boka eller avboka en privatlektion ännu i appen) Artikeln nedan förklarar hur de går till

2️⃣ Offentliga lektioner:

De är synliga i appen för spelare att gå med och betala online. För mer information, vänligen besök den här artikeln

3️⃣ Kurser eller program:

Detta är långtidsklasser av samma grupp med liknande nivå för att träna och förbättra sin ranking. De inträffar normalt från September till juni (de är bara tillgängliga i Syltek klubbar för tillfället men kommer snart att implementeras i Playtomic Manager 💪)

HUR MAN SKAPAR EN PRIVATLEKTION

Du måste först skapa en profil för tränaren och hantera deras tillgänglighet, följ den här artikeln för mer information.

Efter det att du har ställt in profilen för tränaren, deras tillgänglighet samt priser, kan du skapa en privatlektion genom att följa dessa steg:

• Gå till kalendern och skapa en reservation som vanligt

• Uppe till höger, välj "ändra typ" och välj sedan det tredje alternativet som heter "privatklass"

• Ett nytt fönster kommer att öppnas

Här behöver du slutföra all nödvändig information

☑️ Tränare: kan du välja från menyn. När du väljer en tränare kommer det att visas enligt följande:

✏️ Systemet varnar dig om en tränare inte är tillgänglig under den här tiden samt om de inte har några priser inställda.

☑️ Start/sluttid: detta ställs in automatiskt med den tidsramen du har valt, men går att redigera om det behövs

☑️ Bana:

☑️ Antal deltagare: detta avgör priset för lektionen. Om du ändrar antalet spelare kommer systemet att räkna om priset för hela lektionen 👌

☑️ Pris: det beräknas automatiskt baserat på banans pris, så du kommer att upptäcka att detta fält nedan är avaktiverat och det är inte möjligt att redigera det.

🔔 Om du aktiverar “Manuellt pris” enligt ovan, kan du ändra priset för privatlektionen

Denna åtgärd kommer att aktivera fältet “Pris per person” och du kan manuellt lägga till det nya priset per person:

☑️ Lägg till deltagare: klicka på den blå fliken “+Ny deltagare

Ett nytt fönster kommer att visas för att kunna söka och lägga till en ny spelare till lektionen:

☑️ Markera betalningsmetoden: endast kontanter och kort (klubbplånbok kommer snart att finnas tillgänglig)

* Klubbplånboken är inte synlig i appen om du inte lägger till en onlineladdning, följ den här artikeln för mer information om hur det fungerar.

☑️ Privata och offentliga notiser

Det sista steget är att “Uppdatera” och sedan “Skapa”. Nu kommer privatlektionen att visas i klubbens kalender och tränarkalendern.📝

HUR DU REDIGERAR EN PRIVATLEKTION

Om du måste ändra en lektionen, klicka på från kalendern och ett nytt fönster kommer att visas för att kunna göra någon förändring.

✔️ Här kan du:

• Ändra datum, tid och banor med alternativet “Väl igen"

• Välj en ny tränare från menyn

• Ändra antalet spelare

• Hantera deltagarna genom att klicka på de tre pickarna bredvid varje namn:

❌ Du kan inte:

• Redigera spelarnas uppgifter

• Ändra priset

Några tips att komma ihåg 👨‍🎓

• Privatlektionerna hanteras helt på din klubb, som t.ex. om lektioner inte når upp till det maximala antalet spelare så kommer den fortfarande att pågå. Det är klubbens ansvar att avbryta en privatlektion (tänk på att spelare kan bara se lektionerna i appen men inte boka/avboka de)

• För att ändra datumet för en privatlektion som redan är bokad, måste du ändra om den från kalendern och inte från tränarkalendern (det fungerar som en normal bokning)

💬 Om du inte hittar alla svaren, oroa dig inte!😊 du kan alltid kontakta oss i livechatten.