Återkommande bokning
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Vill du skapa återkommande bokningar för dina kunder? Det finns två mycket enkla sätt att göra det i Playtomic Manager, låt oss ta en titt på ⬇️

1. I schemat

2. Via bokningssidan

Återkommande serier som tilldelas dina kunder kommer att visas i deras Playtomic-app så länge de använder samma e-postadress som du har registrerat i din kunddatabas. De kan också enkelt betala sina återkommande bokningar i appen.

🚨 NY RELEASE! Nu tillgänglig i din mobila enhet 🙌

Återkommande bokning med hjälp av schemat

Så här skapar du en ny återkommande bokning

Denna process liknar skapandet av en normal bokning, den enda skillnaden är att du måste klicka på alternativet som heter"Ändra typ":

• Navigera till schemat

• Klicka på önskat startdatum och tid för att göra en ny bokning

• Klicka på "Ändra typ":

• Klicka på"Återkommande bokning":

Om du väljer det alternativet kommer du till följande skärm:

Här måste du ange:

• återkommande
    Genom att klicka på det tredje alternativet som heter"Custom" (under fliken"Repeat") kan du enkelt anpassa din återkommande bokning, och en ny skärm visas för att ändra:

• Titel: denna information är inte obligatorisk men mycket användbar för att söka den senare från den återkommande bokningslistan med hjälp av filtren:

• Slutdatum/tid

• domstolar

• ägare av reservationen

• anteckningar: offentliga anteckningar kommer att vara synliga för kunder i appen och privata anteckningar är endast avsedda för internt bruk

Det sista steget är att klicka på den blå knappen"Skapa" för att spara alla ändringar:

Systemet informerar dig om hur många bokningar du skapar totalt och i schemat visas att en enskild bokning är en del av en återkommande bokning med följande ikon:

Om du har någon konflikt i ditt schema kommer systemet också att meddela dig om de lediga platserna:

* Om du klickar på Nej, låt mig tänka: ingenting kommer att hända

* Om du klickar på Boka endast ledig tid, kommer systemet att skapa endast de tillgängliga platserna och hoppa över de icke bokningsbara tiderna. Du kan ta en snabb titt på den överlappade bokningen genom att gå tillbaka till den återkommande bokningen och klicka på den tredje fliken som heter "Överlappningar"

Återkommande bokningar från sektionen Bokning

Hur man skapar en ny återkommande bokning

1. Navigera till menyn Bokning

2. Öppna fliken Återkommande serier och klicka på Lägg till återkommande serie. Nästa skärm kommer att vara något annorlunda än den föregående:

3. Lägg till all nödvändig information (titel, pris, ägare, domstol, start- och sluttid och datum samt en dag). Du kan antingen lägga till en klient som finns i din klientdatabas eller skapa en ny profil för spelaren genom att klicka på förstoringsikonen. Du har också möjlighet att markera som gäst.

4. När du har lagt till ägaren av bokningen kan du annonsera andra spelare(NEW)

5. När du har fyllt i alla obligatoriska uppgifter klickar du på Skapa för att spara ändringarna.

*Notera: det finns ingen möjlighet att överboka domstolarna eftersom plattformen kommer att meddela dig när du överlappar bokningar

Prisberäkning

Automatisk prisberäkning: Systemet kommer att beräkna priset för varje enskild återkommande bokning i serien baserat på prissättningsreglerna (med hänsyn till bana, tid och varaktighet) samt användarförmåner (medlemskap eller kategorier).

Dynamiska priser (endast när automatisk pris har ställts in): om en återkommande bokning ännu inte har betalats kommer systemet att beräkna priset dynamiskt.

Detta innebär viktiga fördelar, som:

1. Priset för en bokning beräknas automatiskt om prissättningsregeln bakom har ändrats.

2. Priset för en bokning beräknas automatiskt om användaren har ändrat sina förmåner (kategori/medlemskap).

3. När en återkommande bokning ändras i tid eller storlek kommer systemet att beräkna priset på nytt.

Hur spelare kan se återkommande reservationer i appen

Om du vill att spelaren ska se kommande återkommande bokningar och betala i appen ska du lägga till rätt spelare i bokningen. Om kunden inte är registrerad i Playtomic kan du markera dem som Gäst. I detta fall måste kunden betala bokningen direkt till dig.

Hur spelarna kan betala för sina återkommande bokningar

1. Betala dig på klubben. Du måste markera detta som betalt på bokningen med

Kontant: användaren kommer att betala dig på klubben

Kreditkort i receptionen

Plånbok: spelaren kan använda sin Club eller Merchant Wallet om de har saldo
    Valfri betalningsmetod på plats: Detta är enmetod som du har konfigurerat själv

2. Spelaren kan betala i appen:

Markera inte bokningen som betald och de väntande betalningarna kommer att visas i spelarens profil. Spelaren kommer att kunna välja den betalningsmetod som de väljer.

Spara ändringarna och du är klar!