Betalningar
Delad betalning vs ensam betalning

Låt dina spelare endast bry sig om deras del av betalningen

Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Hur många gånger har du eller dina anställda upplevt problem i din klubb när de samlat in pengar från dina spelare? Det är viktigt att veta att spelare helst bara vill betala sin del, gärna online och inte ta med sig några kontanter eller kreditkort till klubben för att betala för sina reservationer 💳

Playtomic Manager har lösningen för detta problem! Nu har användare möjlighet att boka en bana i appen eller via webbsidan och få två olika betalningsalternativ: delad betalning eller ensam betalning.

Delad betalning

Väljer man delad betalning kommer Playtomic Manager automatiskt att beräkna det totala beloppet för banan dividerat med antalet deltagare. Därefter kommer spelare endast att betala sin del i appen och inte behöva låna ut pengar till sina vänner eller behöva ta med sig kontanter eller kreditkort till klubben.

Gör en manuell bokning med delad betalning:

1. Gå till kalender och klicka på den dag och tid där du vill lägga till en bokning

2. Lägg till obligatorisk information och välj delad betalning så kommer priset per spelare att beräknas ut automatiskt:

1. När alla spelare har lagts till i reservationen kan de betala sina delar i Playtomic-appen.

Ensam betalning

Väljer man ensam betalning kommer en spelare att få möjligheten att betala för hela banan. Detta innebär samma fördelar som förklarats ovan för både spelare och klubbar, den enda skillnaden är att en person betalar för alla spelare i förskott.

Skapa en manuell bokning och välj ensam betalning

1. Skapa en ny reservation i kalendern

2. Lägg till obligatorisk information och välj ensam betalare. Priset kommer att beräknas ut automatiskt för en person, och de kommer stå som ägaren av bokningen. Spelaren kan betala för reservationen i Playtomic-appen eller på klubben, om ni erbjuder detta som betalningsalternativ.

Vi vill visa dig skillnaden mellan de två alternativen i den här korta videon.

⚠️ När en delad betalning väljs, kom ihåg att markera de andra tre delarna av bokningen som betalda (lägg till de andra användarna vid behov) inom två timmar från slutet av matchen, om de har betalt sina delar på klubben (inte i appen). Annars kommer ägaren av bokningen att bli debiteras för uteblivna betalningar eftersom han/hon kommer stå som ägare av matchen.

Här visar vi er skillnaden mellan de två alternativen i den här korta videon. Eftersom du kommer att agera som första person för appen är det också viktigt för dig att förstå en användares perspektiv. I följande video kan du se de olika alternativen som är tillgängliga för kunder. När en delad betalning gjorts får en spelare totalt två meddelanden innan något debiteras av Playtomic till exempel om inte alla spelare har betalt för sin del eller om den inte är markerad som betald manuellt i kalendern.