Så här redigerar du återkommande bokningar

Vi förklarar hur du kan redigera och omboka återkommande bokningar

Rosa avatar
Skrivet av Rosa
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Följ stegen nedan om du behöver redigera eller omplanera återkommande bokningar för en spelare.

Så här redigerar du en enskild bokning

För att redigera en enskild bokning, navigera till schemat och klicka på bokningen.

Vid denna tidpunkt kan du:

• Välj betalningsmetod (detta kan inte ångras när det har sparats)

• Lägg till eller ta bort en ny deltagare (ägaren kan inte tas bort)

• Kontakta spelare via chatt

• Kontrollera bokningshistoriken

Så här bokar du om en återkommande bokning

1. Om du vill flytta en enskild bokning av den aktuella bokningen till en annan tidpunkt samma dag, kan du flytta den från schemat (alternativet "dra och släpp") och nästa skärm visas:

• Om du väljer Denna händelse kommer den endast att ändra den valda bokningen.

• Om du väljer Denna och följande händelser kommer hela serien av återkommande bokningar att ändras (gäller endast nuvarande och framtida bokningar)

• Om det finns någon avvikelse i schemat kommer systemet att varna dig med de överlappande tiderna:

Om du väljer Boka endast ledig tid kommer den att tillämpas på alla bokningar utom de som har en konflikt. Därför kommer du att se följande svarta fläck i schemat för att markera de bokningar som inte var möjliga att genomföra:

2. Om du vill flytta en enstaka bokning av den aktuella bokningen från en dag till en annan, klicka på bokningen i schemat och klicka sedan på "välj om" längst upp till höger på skärmen.

Denna process gäller även för normala bokningar, för mer information, se denna artikel.

Så här redigerar du en hel serie återkommande bokningar

1. Gå till menyn Kunder, klicka på fliken Återkommande bokning och välj den bokning du vill redigera.

Vid denna tidpunkt kan du utföra följande åtgärder:

• Ändra start-/sluttid och dag

• Ändra priset

• Ändra rubriken

• Lägg till/ändra anmärkningar

Hur man avbokar en enskild bokning som är en del av en återkommande bokning

1. Navigera till schemat och välj den bokning du vill ta bort

2. För att avbryta trycker du på den grå papperskorgsikonen:

* Obs: när du avbokar en enskild bokning från schemat, kommer det bara att ta bort bokningen den dagen. För att radera en hel återkommande bokning, se längre ner.

Återkommande bokningar från sektionen Kunder

Hur man skapar en ny återkommande bokning

1. Gå till Kunder i huvudmenyn till vänster

2. Öppna Återkommande bokningaroch klicka på den blå fliken med namnet +Återkommande bokning. Nästa skärm kommer att vara något annorlunda än den föregående:

3. Lägg till all nödvändig information (titel, pris, ägare, domstol, start- och sluttid och datum samt en dag). Du kan antingen lägga till en klient som finns i din klientdatabas eller skapa en ny profil för spelaren genom att klicka på förstoringsikonen:

4. När du har fyllt i alla obligatoriska uppgifter klickar du på Skapa för att spara ändringarna.

*Notera: det finns ingen möjlighet att överboka domstolarna eftersom plattformen kommer att meddela dig när du överlappar bokningar

Hur man avbokar en hel återkommande bokning

1. Gå tillbaka till listan Återkommande reservationer

2. Klicka på den bokning som ska tas bort och sedan på den grå papperskorgsikonen längst ned till höger i bokningen:

3. Systemet kommer att varna dig med följande meddelande, klicka på Delete för att bekräfta denna åtgärd:

✅ Även om du avbokar en återkommande bokning kan du fortfarande se all information i systemet. Gå tillbaka till bokningslistan och välj den avbokade bokningen.

Slutligen finns det vissa särdrag att notera när det gäller återkommande reservationer:

🚨Bokningens ägare är inte redigerbar och kommer bara att få ett första e-postmeddelande som bekräftar den återkommande bokningen, när en bokning ändras eller avbokas. Spelaren kan fortfarande kontrollera eller avboka en enskild bokning (inte hela serien) i appen.

🚨 För att ändra priset för en återkommande bokning måste du gå till Kunder > Återkommande bokningar och klicka på den valda bokningen i listan (det här alternativet fungerar inte från schemat). Ändringen kommer att påverka alla nuvarande och framtida bokningar som hör till serien.

🚨För att redigera betalningsmetod och andra deltagare kan du endast göra det från schemat för varje enskild bokning.