Een cursus creëren en beheren

Leer hoe je cursussen kunt aanmaken en beheren in de Academy van Playtomic Manager

Edgar avatar
Geschreven door Edgar
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Nu stelt Playtomic Manager je in staat om cursussen te creëren en te beheren in de Academy! Zodra je een cursus aanmaakt, kunnen spelers zich aanmelden en betalen voor de hele cursus of een enkele les van een cursus direct vanuit de Playtomic App.

Hoe maak je een nieuwe cursus aan?

1. Ga naar 🎓 Academy

2. Ga naar het Courses tabblad

3. Klik op de + Cursus aanmaken knop

4. Vul de Algemene Informatie in en klik op Doorgaan.

💡 Op dit scherm kan je spelers toestaan zich aan te melden via de app, maar je kunt deze instelling ook bijwerken nadat de cursus is gemaakt.

5. Stel Niveau beperkingen in en klik op Doorgaan

6. Voer Prijzen details in voor alle klassen in de cursus en enkele klassen, klik dan op Doorgaan

7. Voer een Beschrijving in als Aanvullende Informatie, klik dan op Doorgaan

Zodra jouw cursus is gecreëerd, kan je beginnen met het instellen van de lessen die in de nieuwe cursus zullen worden opgenomen.

Hoe maak je lessen van een cursus?

1. Ga naar het tabblad klassen en klik op +Set up classes

2. Je wordt doorgestuurd naar een overzicht van het rooster, klik op het tijdslot waarin je de les wilt aanmaken

3. Selecteer de rechtbanken, herhaling, start- en eindtijden en datums indien nodig

5. Klik op Create

🗒️ Opmerking: Je kunt ook direct een cursusklasse maken vanuit het rooster. Selecteer gewoon de sleuf waarin je een klas wilt toevoegen, klik dan op de hyperlink Wijzig Type in de rechterbovenhoek van het reserveringsvenster en selecteer Cursusklas. Herhaal vervolgens stappen 3 tot 5 die in de vorige lijst zijn vermeld.

Een vorige cursus kopiëren om een nieuwe cursus te maken

Om de instellingen van een eerder aangemaakte cursus te kopiëren naar een nieuwe cursus, kun je handig gebruik maken van de functie Instellingen kopiëren. Zo hoef je niet helemaal opnieuw een nieuwe cursus aan te maken.

1. Zoek de cursus die je wilt kopiëren.

2. Klik op de 3 stippen aan de rechterkant en Kopieer cursus.

3. Pas de algemene informatie, het niveau, de prijzen en de extra informatie aan zodat ze overeenstemmen met de nieuwe cursus (als ze verschillend zijn) en klik op Opslaan.

4. Je nieuwe cursus is aangemaakt!

💡 Let op: deelnemers en lessen worden niet gekopieerd tijdens dit proces.

Hoe voeg je handmatig deelnemers toe?

1. Klik in de lijst met cursussen op de naam van de cursus waar je deelnemers wilt toevoegen

2. Ga naar het Deelnemers tabblad

3. Klik op + Nieuwe deelnemer

4. Zoek de klant die je wilt toevoegen en vul de vereiste informatie in

5. Klik op Add Participant

Hoe deelnemers te verwijderen?

1. Vanuit de lijst met cursussen, klik op de naam van de cursus waar je deelnemers wilt verwijderen

2. Ga naar het Deelnemers tabblad

3. Klik op de naam van de deelnemer die verwijderd moet worden

4. Klik op het prullenbakpictogram in de rechterbenedenhoek

5. Bevestig de verwijdering van de deelnemer door op Delete te klikken in het pop-upvenster

💵 Als de cursus nog niet is begonnen, wordt de betaling van de deelnemer automatisch terugbetaald via dezelfde betaalmethode. Als de cursus al is begonnen, moet je een handmatige terugbetaling verstrekken.

Hoe de cursusdetails te bewerken

1. Klik in de lijst met cursussen op de naam van de cursus die je wilt bewerken.

2. Navigeer naar het Instellingen tabblad.

3. Voer de wijzigingen in de cursusdetails in en klik op Wijzigingen opslaan.

Vanaf dit scherm kan je spelers toestaan zich in te schrijven en uit te schrijven voor cursussen in de Playtomic-app, waardoor het handmatige werk voor je wordt verwijderd 😎

Hoe annuleer je een cursus?

1. Zoek in de lijst met cursussen de cursus die je wilt annuleren en klik op de drie puntjes aan de uiterste rechterkant van de cursusnaam

2. Klik op Annuleer cursus

3. Bevestig annulering in het pop-upvenster

⚠️ Als je een cursus annuleert, worden alle komende lessen verwijderd en zijn ze niet te herstellen. Als de cursus nog niet is begonnen, wordt de betaling van de deelnemers automatisch terugbetaald via dezelfde betaalmethode. Als de cursus al is begonnen, moet je een handmatige terugbetaling verstrekken.