Menu betalingslijst

Hoe beheer je de betalingen van je spelers met Playtomic Manager?

Giulio avatar
Geschreven door Giulio
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Je kunt nu eenvoudig alle betaalde, uitstaande en gearchiveerde transacties van je Club volgen via het menu Betalingen 🎉

De lijst met betalingen is onderverdeeld in 3 subtabbladen:

Verwerkt: De som van alle betaalde transacties minus de terugbetaalde.

In afwachting: De som van de uitstaande transacties. "Geannuleerde" transacties in deze lijst verwijzen naar geannuleerde boekingen/activiteiten.

Gearchiveerd: Betalingen ouder dan 6 maanden worden automatisch gearchiveerd, gegroepeerd op datum van service. Deze lijsten kunnen worden gedownload.

Betalingen Lijst Filters

We hebben nieuwe en verbeterde filters waarmee je specifiekere informatie kunt vinden over betalingen aan je club.

Je kunt betalingen filteren op de onderstaande parameters en je kunt zelfs meer dan één filter tegelijk toepassen. Houd er rekening mee dat je ook kunt kiezen om te filteren of de parameter wel of niet van toepassing is. Bijvoorbeeld: Betaalmethode is niet portemonnee.

Filters uitgelegd

➡️Payment datum/Dienstdatum

Kies de Betaaldatum (datum van de transactie) of de Servicedatum (datum van de boeking/activiteit) en pas je datumbereik toe.

➡️Payment status

Je kunt beslissen of je Betaalde of Terugbetaalde betalingen wilt zien of deze filter niet wilt toepassen om alle betalingen te zien.

➡️Product

Filter om betalingen te zien op basis van het product waarvoor de gebruiker heeft betaald.

➡️Payment methode

Online: De klant heeft in Playtomic betaald.

Ter plaatse: De klant heeft je in je club betaald.

Portemonnee: De klant gebruikte het saldo in zijn portemonnee om te betalen.

➡️Payment Status

Kies of je betaalde of terugbetaalde betalingen wilt zien.

➡️Onsite betaalmethode

Omdat je nu je eigen Onsite betaalmethodes kunt configureren, kun je ook een filter toepassen om te zien of deze zijn gebruikt voor betalingen.

➡️Customer

Het is ook mogelijk om betalingen van een specifieke klant te vinden. Gebruik het persoonspictogram hieronder en zoek op naam of e-mail.

Elke transactie bekijken

Door op een betaalde transactie te klikken, krijg je een uitgebreide analyse te zien van waar de betaling betrekking op heeft.

Vanuit dit scherm kun je navigeren naar Gerelateerde betalingen en alle andere betalingen zien die aan deze betaling zijn gekoppeld (bijvoorbeeld betalingen van andere spelers als het een gesplitste betalingsreservering is).

U kunt ook op Boeken klikken en dan wordt u doorgestuurd naar de boeking in de agenda.

Als u een terugbetaalde transactie bekijkt, kunt u ook teruggaan naar de oorspronkelijke betaling of verwante betalingen.

Handige tips 🔔

In de meeste gevallen zullen de servicedatum en de betaaldatum verschillend zijn (tenzij de speler op dezelfde dag boekt en speelt).

Door op de 3 puntjes in de rechterbovenhoek te klikken, kun je:

• Download een csv-bestand met alle transacties of

• Update uw instellingen voor betaalmethoden op locatie