Betalningar
Meny för lista över betalningar

Så hanterar du dina spelares betalningar med Playtomic Manager

Giulio avatar
Skrivet av Giulio
Uppdaterad för mer än en vecka sedan

Nu kan du enkelt spåra alla betalda, väntande och arkiverade transaktioner för din klubb via menyn Betalningar 🎉

Betalningslistan är uppdelad i 3 underflikar:

💰Bearbetat: Summan av alla betalda transaktioner minus de återbetalda.

💸Pågående: Summan av väntande transaktioner. "Annullerade" transaktioner i denna lista avser avbokade bokningar/aktiviteter.

📂Arkiverad: Betalningar som är äldre än 6 månader arkiveras automatiskt, grupperade efter servicedatum. Dessa listor finns tillgängliga för nedladdning.

Filter för betalningslista

Vi har nya och förbättrade filter som hjälper dig att hitta mer specifik information om betalningar till din klubb.

Du kommer att kunna filtrera betalningar efter nedanstående parametrar och du kan till och med använda mer än ett filter åt gången. Tänk på att du också kan välja att filtrera om parametern är eller inte är tillämplig. Till exempel: Betalningsmetod är inte plånbok.

Filter förklaras

➡️Payment datum/Servicedatum

Välj mellan antingen Betalningsdatum (datum för transaktionen) eller Servicedatum (datum för bokningen/aktiviteten) och tillämpa ditt datumintervall.

➡️Payment status

Du kan välja om du vill se Betalda eller Återbetalda betalningar eller inte använda detta filter för att se alla.

➡️Product

Filtrera för att se betalningar baserat på vilken produkt användaren har betalat för.

➡️Payment metod

Online: Kunden betalade i Playtomic.

På plats: Kunden betalade dig på din klubb.

Plånbok: Kunden använde saldot i sin plånbok för att betala.

➡️Payment Status

Välj om du vill se betalda eller återbetalda betalningar.

➡️Onsite betalningsmetod

Eftersom du nu kan konfigurera dina egna typer av Onsite-betalningsmetoder kan du också använda ett filter för att se om dessa har använts för några betalningar.

➡️Customer

Det är också möjligt att hitta betalningar från en specifik kund. Använd personikonen nedan och sök efter namn eller e-postadress.

Visa varje transaktion

Genom att klicka på en betald transaktion kan du se en omfattande analys av vad betalningen avser.

Från denna skärm kan du navigera till Relaterade betalningar och se alla andra betalningar som är kopplade till detta betalnings-id (t.ex. andra spelares betalningar om det är en delad betalningsreservation).

Dessutom kan du klicka på Bokning och du kommer att omdirigeras till bokningen i schemat.

💡Om det är en återbetald transaktion du tittar på kan du också navigera tillbaka till den ursprungliga betalningen eller relaterade betalningar.

🔔 Användbara tips 🔔

I de flesta fall kommer servicedatum och betalningsdatum att vara olika (såvida inte spelaren bokar och spelar på samma dag).

Genom att klicka på de 3 prickarna i det övre högra hörnet kan du:

• Ladda ner en csv-fil med alla transaktioner eller

• Uppdatera dina inställningar för betalningsmetoder på plats