Schema en Reserveringen
Reserveringen
Beschikbaarheid: Vaste & Flexibele reserveringen

Dit artikel legt uit hoe beschikbaarheid wordt geconfigureerd in prijsregels met de Flexibele en Vaste opties.

Mary avatar
Geschreven door Mary
Meer dan een week geleden bijgewerkt

Dit artikel legt u uit hoe wij boekbare slots genereren op het platform in de Playtomic Applicaties. U kunt de veelgestelde vragen lezen om te zien hoe ze werken in een samengevatte vorm.

In dit artikel vindt u informatie over hoe de Reserveringsregels werken en voorbeelden over het configureren van beschikbaarheid met uw prijzen:

Wat zijn reserveringsregels en hoe beïnvloeden zij de beschikbaarheid van uw clubs?

Wanneer u prijs aanmaakt, bepalen deze regels hoe we beschikbaarheid weergeven in Playtomic voor uw club. De reserveringsregel bepaalt welke spaties tussen reserveringen worden toegestaan door het systeem op de marktplaats.

Er zijn drie opties voor de reserveringsregel, die we hierna in detail bespreken.

Meest gestelde vragen:

Wat houd Vast (fixed) in?

Vaste reserveringsregel betekent simpelweg dat het systeem niet toestaat dat
dat reserveringen zich uitstrekken over meerdere prijsregels en blokkeert
reserveringen die slots zouden overlaten die korter zijn dan de boekbare duur voor de prijsregel.

Wat betekent Flex?

Flexibele reserveringsregel betekent dat het systeem toestaat reserveringen over meerdere prijsregels kan spreiden.

Er zijn twee configuratie-opties die u kunt doen voor flexibele reserveringsregels, namelijk toestaan dat onboekbare slots worden aangemaakt of dat de aanmaak ervan wordt geblokkeerd.

Meest populaire instellingen

Meestal raden wij onze klanten aan om de Flexibele Reservering regels te gebruiken waarbij slots van 30 minuten worden geblokkeerd (Flex, Blokkeer 30 min). Dit
maakt het voor het systeem mogelijk de tijdsduur die u voor uw prijzen definieert te
worden geboekt, maar wordt voorkomen dat slots van 30 minuten worden aangemaakt die niet vaak door spelers worden geboekt.

Deze prijsregel maakt het ook mogelijk reserveringen te blokkeren over meerdere
prijsregels, zodat ze kunnen beginnen bij de ene en doorgaan naar de andere.

Vast

Wanneer de reserveringsregel als Vast is geselecteerd, betekent dit dat vanaf het begin van de prijsregel alle reserveringen moeten beginnen op tijden die gelijk zijn aan of evenredig zijn met de toegestane duur.

Voorbeeld:

In onze club willen we dat alle reserveringen 90 minuten duren vanaf het begin tot we sluiten en dat alle reserveringen om de 90 minuten moeten beginnen. We moeten een prijsregel FIXED configureren, de duur van 90 minuten inschakelen en de begin- en eindtijd instellen.

Als de club om 11:00 uur opengaat, kunnen reserveringen worden gemaakt om 11:00 uur, 12:30 uur, 14:00 uur, enz.

Flexibel, sta onboekbare tijd toe

Wanneer de reserveringsregel is ingesteld als Flexibel, onboekbare tijd toestaan, dan staat deze instelling toe dat reserveringen elke 30 minuten vanaf het begin van de prijsregel beginnen, ongeacht er nog onboekbare slots over zijn. Het wordt meestal toegepast tijdens lage bezettingsuren. Het staat toe dat reserveringen zich uitstrekken over meerdere prijsregels, terwijl een vaste regel vereist dat ze binnen dezelfde prijsregel vallen.

Voorbeeld:

In onze club hebben we 's ochtends tijdens de week heel weinig reserveringen en we willen flexibiliteit voor klanten toestaan zodat ze hun wedstrijden kunnen aanpassen zoals het hen het beste uitkomt, zelfs als ze slots genereren die niet geboekt kunnen worden. Als onze club van 11:00 tot 16:00 een lage bezettingsgraad heeft, kunnen we een prijsregel configureren voor klanten om te boeken om 11:00, 11:30, 12:00, 12:30, etc., zelfs als er 30 minuten lege slots tussen de reserveringen zitten. We moeten een prijsregel Flex, Sta onboekbare tijd toe configureren om de duur die we willen in te schakelen en de begin- en eindtijd in te stellen.

Flexibel, vermijd onboekbare tijd

Wanneer de reserveringsregel is geselecteerd als Flexibel, vermijd onboekbare tijd, maakt deze instelling het mogelijk reserveringen elke 30 minuten vanaf het begin van de prijsregel te laten beginnen, zodat er geen onboekbare ruimten overblijven. Deze configuratie biedt flexibiliteit bij het boeken en zorgt ervoor dat alle tijden, ruimtes tussen boekingen (begin en eind van de dag) boekbaar zijn. Het maakt het mogelijk reserveringen over meerdere prijsregels te spreiden, terwijl een vaste reservering binnen dezelfde prijsregel moet vallen.

Voorbeeld:

Wij willen dat klanten 60, 90 of 120 minuten kunnen reserveren, te beginnen om uur en half, maar dat er nooit slots overblijven die niet kunnen worden gereserveerd. Om dit te doen, moeten we een prijsregel Flexible, Avoid Unbookable Time configureren, de duur van 60, 90 en 120 inschakelen, en ook een begin- en eindtijd instellen.

Als onze club om 9.00 uur opengaat, kan de eerste reservering om 9.00 uur, 10.00 uur, 10.30 uur, 11.00 uur zijn, maar nooit om 9.30 uur, omdat we dan een half uur voor de reservering die niet meer te boeken is, zouden weggaan. Hetzelfde zou gebeuren als we een reservering hebben die bijvoorbeeld om 12.00 uur afloopt, de volgende reservering moet dan om 12.00 uur, 13.00 uur, 13.30 uur, enz. beginnen, maar nooit om 12.30 uur, omdat er dan een half uur tussen twee reserveringen zou zitten.

Voorgestelde configuratie

Een van de meest voorkomende configuraties in clubs, om een hogere bezettingsgraad te bereiken, is het toestaan van flexibiliteit aan klanten tijdens lage bezettingsuren en het beperken ervan tijdens hoge bezettingsuren.

Om dit te doen, zullen we twee prijsregels moeten configureren op één dag.

• Prijsregel 1: sta toe dat klanten van het begin tot het einde van de prijsregel elk half uur boeken, zelfs als ze slots van 30 minuten laten staan die niet te boeken zijn.

Om dit te doen, moeten we bij het maken van de prijsregel de optie Flexibel selecteren, onboekbare tijd toestaan, een begin- en eindtijd kiezen, bijvoorbeeld van 10:00 tot 15:00, met de duur van 60, 90 en 120 min.

• Prijsregel 2: in de piekuren willen wij de bezetting optimaliseren, zodat er geen plaatsen zijn die niet te boeken zijn, dus gebruiken wij de volgende configuratie:

Bij het maken van de prijsregel moeten we de optie Flexibel selecteren, onboekbare tijd vermijden, de begin- en eindtijd selecteren, bijvoorbeeld van 15.00 tot 22.30 uur, met de duur van 60, 90 en 120 minuten.